Milyen berendezések szükségesek egy étteremben?

Egy étteremben számos berendezésre van szükségünk, amik ismerete mindenképp jól jön, ha ott szeretnénk munkát vállalni, vagy esetleg nyitnák mi magunk egy éttermet. Mostani cikkünkben rövidebben beszélünk arról, hogy milyen berendezések szükségesek egy étteremben.
Milyen berendezések szükségesek egy étteremben?

Hűtő- és fagyasztó szekrény

Minden konyhába elengedhetetlen berendezés egy hűtő- és fagyasztó szekrény, hiszen elengedhetetlen a megfelelő tároláshoz. Használatukkal biztosan tárolhatjuk a könnyen megromlandó dolgokat is, amik lehetnek:

· húsárú

· zöldségek

· gyümölcsök

· tejtermékek.

Sokkoló hűtő

Nem sokan ismerik a sokkoló hűtőket, hiszen nem otthoni használatra készülnek, hanem sokkal inkább egy minőségi étterem használatához. Egy sokkoló hűtő egy hűtő és egy mélyhűtő keresztezése, lehetővé teszik a tökéletes fagyasztást. Előnyei között van, hogy használatával rengeteg idő és pénz megtakarítható mivel könnyedén le tudjuk fagyasztani a készételeket.

Sütő berendezések a vendéglátóiparban

Nagyon széles választékkal találkozhatunk a sütőberendezések körében a vendéglátóiparban, ezért számos feladatra készült gépekkel találkoztunk. Az alábbi három közül legalább egy biztosan megtalálható minden ipari konyhában:

· ipari tűzhely

· ipari olajsütő

· mikrohullámú sütő.

Ipari tűzhely

A főzőlapok és az ipari tűzhelyek egy konyhából sem maradhatnak ki, a tűzhelyek között találhatók elektromos árammal és gázzal működők is egyaránt. Méret szempontjából célszerű akkorát választani amekkorát igényel a konyha kapacitása.

Ipari olajsütő

Egy ipari olajsütő alkalmas akár krumpli és zöldségek sütésére, de még hús és hal elkészítésére is szokták használni ezért is mondják gyakran, hogy univerzálisan felhasználható, egyaránt találkozhatunk velük ipari konyhákban és büfékocsiknál is.

Mikrohullámú sütő

Valószínűleg mindenki ismeri a mikrohullámú sütőket, hiszen otthonunkban is megtalálhatók és gyakran használatosak, ám nem csak otthonunkban létszükségletűek, hanem az ipari és éttermi konyhákban is, hiszen ezeken a helyeken is jól tud jönni a gyors olvasztás.

Botmixer

Egy botmixer tökéletes konyhai kiegészítő, hiszen multifunkciós felhasználhatósággal rendelkezik, ennek köszönhetően készíthetők vele:

· levesek

· öntetek

· szószok

· habok

Egy botmixer sokban megkönnyíti a konyhai folyamatokat, mivel alkalmas több étel készítésére is ezáltal tökéletes eszköz otthoni és ipari használathoz is.

Húsdaráló gép

Egy nagyteljesítményű húsdaráló gépnek köszönhetően a nagykonyhai folyamatok is gyorsabban mennek, csupán annyi dolgunk van, hogy az alapanyag behelyezzük a gépbe, onnantól a gép motorja végzi a nagy munkát.

Tésztakészítő gép

A tésztakészítő, nyújtó gépek esetében is csupán annyi dolgunk van, hogy behelyezzük az alapanyagot, onnantól pedig mindent elvégez a gép helyettünk. Előnyük, hogy gyorsan hozhatunk létre velük egyenletes és homogén tésztát. A tésztakészítő gépek estében is vannak otthoni és ipari változatok is. Utóbbiak előnye, hogy sokkal tartósabb, minőségi kivitelűek. Szerencsére ma már az ipari tésztakészítő gépek árai sem eget rengetők, így akár otthonra is beszerezhetünk egyet, ha valóban minőségi teljesítményre vágyunk.

Mosogatógép

A konyhában szintén elengedhetetlenek részei a mosogatógépek, hiszen rengeteg időt, energiát és pénzt spórolhatunk meg velük, amik miatt mindenképp megéri beszereznünk egy darabot.

Páraelszívó

A páraelszívók segítséget nyújtanak abban, hogy konyhánk szag és baktérium mentes legyen amivel az ott folyó munkák is sokkal kényelmesebbé válnak. Páraelszívók terén szerencsére rendkívül széles a választék így biztosan megtaláljuk a számunkra tökéletes eszközt.

Összegezve

A nagykonyhai berendezések alkalmazása nélkül tehát egyetlen étterem sem lehet működőképes, de persze ahány étterem, annyi szokás és étlap, amihez egyes gépek még ezeken felül is elengedhetetlenek, míg mások elhanyagolhatóak.

Kapcsolódó cikkek

Milyen kötelek kaphatóak online?

Milyen kötelek kaphatóak online?

Az alábbi cikkben összegyűjtöttük, hogy milyen kötelek kaphatók online, és azt is megmutatjuk, honnan érdemes beszereznünk ezeket, ha valódi minőségre vágyunk.

Kinek éri meg elektromos kerékpárt választani?

Kinek éri meg elektromos kerékpárt választani?

Most részletesebben foglalkozunk azzal, hogy kinek éri meg elektromos kerékpárt választani és milyen lehetőségeink lehetnek ezen a téren.

Túlélőcsomag a mindennapokra

Túlélőcsomag a mindennapokra

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk, hogy egy túlélőcsomag a mindennapokban mit is kell tartalmazzon gyermekek esetében, ha mindenre felkészülnénk.