2 tipp, amivel csökkentheted a vízfogyasztásodat

Belegondoltál már abba, hogy mennyi víz megy el feleslegbe a háztartásodban? Az emelkedő rezsiárak mellett különösen fontos, hogy ahol csak lehet spóroljunk az energiával és a vízzel. Ebben a cikkben olyan egyszerű megoldásokkal szolgálunk, amiket kis odafigyeléssel hosszú ideig tartani tudsz és jót teszel vele a pénztárcádnak és a környezetednek egyaránt.
2 tipp, amivel csökkentheted a vízfogyasztásodat

A lakossági vízfelhasználás

Bár a Föld 70%-át víz borítja, ennek azonban csak alig 1%-a az, ami alkalmas arra, hogy igyunk vagy főzzünk belőle. Nem véletlen hatalmas felelőtlenség és pazarlás a WC-t ezzel öblíteni és folyó víz mellett fogat mosni. Nem tesz jót a természetnek és a rezsinek sem a mindennapos kádas fürdés sem, hiszen zuhanyzással is sokat lehet spórolni. Szerencsére webáruházból már számos fontos eszközt beszerezhetsz, amivel csökkentheted a felhasználást.

1. tipp: Levegővel való dúsítás

Amikor megnyitod otthon a csapot, akkor a víz hatalmas sebességgel kezd el folyni, így egy perc alatt akár 15 liter távozhat azon keresztül. Ez teljesen oké, ha a kádat töltöd meg, sokszor viszont egyáltalán nincs szükség ilyen hatalmas mennyiségre, még kézmosáshoz se. Kapható azonban háztartási és műszaki boltokban olyan perlátor, amelyet a csapra rögzítve csökkentheted a nyomást. Ez egyfajta szűrő, ami levegővel dúsítja fel azt, így sokkal kevesebb folyik ki egyszerre. Csökken a nyomás, azonban maga a sugár nem lesz tőle kisebb, ezáltal nem érezni a különbséget, viszont a vízdíjon meglátszik majd a spórolás.

2. tipp: Szerezz be vízmegtartót a WC öblítéséhez

Egy nap átlagosan 60 litert használunk fel a WC öblítésére, ami kicsit durva, tekintve, hogy itt nem lenne szükség a tiszta csapvízre. Sokszor elegendő néhány liter arra, hogy leöblítsük, így a manapság kapható tartályokon van egyfajta stop funkció. Ezzel szemben a régi típusoknál egészen addig folyik a víz, amíg az teljesen ki nem ürül. Nem árt tehát beruházni egy stopbetétre, hiszen ezzel akár felére csökkentheted az elfolyó víz mennyiségét, ami napi 30 litert jelent. 1-2 Forintos vásárlással tehát sokat tehetsz azért, hogy ne használj el az öblítésre olyan sok vizet.

Összegezve

Sokan elfelejtik, hogy mennyire értékes a víz és csak folyatják, sokszor feleslegesen. Érdemes tehát a fent említett ötletek segítségével csökkenteni a felhasználást. Nézz körbe a webáruházakban, ahol számos eszköz lesz a segítségedre a spórolásban. Ha pedig úgy gondolod, hogy korszerűsítenéd a helyiséget, akkor itt az ideje megnézni a Royobath fürdőszobabútor árait, hiszen ezek között is találhatsz olyat, amivel sokkal természetesebbé varázsolhatod az otthonodat.

Kapcsolódó cikkek

Poppy, a Youtube sztár

Poppy, a Youtube-sztár

Bemutatjuk Poppyt, akiről mindenki azt hiszi, hogy ember.

A Reddit

Zavarodottak. Bolondok. Humoristák.

Az internet egy széles világot tár elénk. A cikkben a Reddittel kapcsolatban osztunk meg érdekességeket.

Internetes trendek, Instagram trendek

Pózok, mémek a digitális korban

Az internetes posztolók képi trendjeit láthatod, olvashatod.