Mi a 3 legnagyobb hiba a weblap fejlesztés előtt?

Ha szeretne egy kezdetektől sikeres weblapot, akkor érdemes előre megtervezni azt, honnan és hogyan fog eladni rajta, milyen üzleti eredményeket, célokat vár el tőle. Ekkor elsőként még nem a készítővel, hanem a marketingessel kell leülnie.
Mi a 3 legnagyobb hiba a weblap fejlesztés előtt?

Egy marketing tanácsadás során tisztázódhatnak olyan szempontok, melyekre találón elsőre nem is gondolna. Ha egyből a webmesterhez, vagy a webdesignerhez fordul - akkor egy kifogástalan, szép és jól működő honlapja lehet, de nem biztos, hogy az üzleti céljait maradéktalanul ki is fogja szolgálni. Bemutatunk 3 tipikus hibát, melyekkel nap, mit nap lehet találkozni.

1 A weblap fejlesztés megelőzi a konkrét üzleti tervet, vagy csak felületesen kapcsolódik hozzá. Sokszor, sok esetben láttuk, hogy a “majd lesz valahogy” - a legdrágább megoldás mind pénzben, mind pedig időben. Akkor lesz sikeres az új webhely, ha a weblap fejlesztés előtt a konkrét üzleti terv is megvan hozzá.

2. Megpróbálja magának egy weblap fejlesztés tanfolyam után

Ez nem az a szakma, melyet egy hónap alatti gyorstalpalón, vagy egy könyvből meg lehet tanulni. Egy gyors, profi oldal összerakása nem kis feladat. Azt javasoljuk, hogy mennyivel drágább kiadni, mint barkácsolni, annak többszöröse fog elmenni a hibák javíthgatására. Nem jobb inkább az üzletével foglalkozni ezalatt?

3. Közkeletű tévedés, hogy a pazar webdesign a legfontosabb - nagyon fontos komponens a sikerhez a jó megjelenés,, de a mondanivaló, az üzleti célok teljesülése, egy ajánlat kidolgozása legalább annyira az.

Klasszikus példa, amikor először például egy pár dollárért kapható weboldal sablont vesznek meg és csak a küllem, meg a beletett képek alapján döntenek. Azt kell látni, hogy ami mindenre jó, az gyakorlatilag kompromisszumok sora. Végül nem saját honlapja lesz, hanem egy másolat, amelyről azt véli, hogy talán, majd Önre is jó lesz. De akárhány cég van, az mind más és más, nem lehet sablonba gyömöszölni, mert ettől épp az vész el, amiért megszereti a közönsége.

Vajon hogyan lesz egy olyan weboldala, mely bevételt termel, mert szereti a közönsége? - ez olyan kérdés, amire mindig az adott hely, tevékenység, iparág és konkurensei ismerete nélkül nem lehet jó választ mondani.

Nézze meg hogy csinálják mások és hallgassa meg hozzá egy online marketing tanácsadó véleményét. a legjobb esetben szemléletváltáson fog átesni.

Kapcsolódó cikkek

Ez lehet a nyelvtanulás jövője?

Ez lehet a nyelvtanulás jövője?

Nyomaszt, hogy hosszú időbe telik az angoltanulás? Néhány évtized múlva talán ez is megváltozik. Olvasd el cikkünket nyelvtanulás jövőjéről!

Tinder majmoknak - online társkereső majmoknak

Online társkereső majmoknak

Az majmok is online kereshetik már a párjukat.