Bónusz kereseti lehetőség a legjobb Youtubereknek

Mint ismert, a Videósbolt.hu felkarolta a legmenőbb magyar vloggereket, és központilag árulja a logójukkal díszített pólókat, bögréket és táskákat.
YouTube: hogyan lehet a bevételeket növelni?
 

Mint ismert, a Videósbolt.hu felkarolta a legmenőbb magyar vloggereket, és központilag árulja a logójukkal díszített pólókat, bögréket és táskákat. De maga a YouTube se hagyja (nagyon) cserben a videósait, akik szeretnének saját márkázott termékeket árulni, legalábbis Amerikában.

A blogolás, tehát az interneten naplót írni, egy-egy témában megosztani a gondolatainkat, lassan lejárt lemez lesz. Ezt a ténykedést kezdi felváltani a vlogolás, azaz videókban beszámolni egy adott terület, szakma állásáról, változásairól vagy ha elég érdekes a személy, akkor azt megmutatni, hogy miként él, mik történnek vele.

Az utóbbit megvizsgálva, azt a következtetést is levonhatjuk, hogy a videó csatornára feliratkozók és az alkalmi nézők azért nézik, hogy miként kellene vagy lehetne élniük.

Ezért van az, hogy a drága sportautók kipróbálásával, érdekes helyekre való eljutással vagy az ultra gazdagok világába való elkalauzolással igen jó nézettségeket lehet elérni.

Kívülről a vloggerség igen vonzónak tűnik és sokak álma, hogy teljes időben csak ezzel foglalkozzanak. Ezért sokan vágnak bele a műfajba. Az, hogy a próbálkozók hány százalékának sikerül elérni a vágyott célt, az egy másik kérdés.

A lényeg, hogy a legnépszerűbb videómegosztó két újdonsággal is előjött a napokban, amely segíti a bevételszerzését a menőbb youtubereknek. És persze a videó megosztó bevételeinek a növelését is...

Ez a változás talán azzal is összefügg, hogy az Európai Unió szerzői jogi csapata kezdi vizsgálni a YouTube-ot, mert a zenészeknek jóval kevesebb jogdíjszerűséget fizet, mint a rádiók és a tévék. Az az alapja a követelésnek, hogy a videó megosztóként indult oldal, mára egyénre szabható, óriási tartalomszolgáltatóvá vált.

A változások

A bevétel növelések a következőkből állnak: akinek a csatornáját legalább tízezren követik, annak van arra lehetősége, hogy azt a bevételi forrást elindítsa, amit általában el szoktak indítani a vloggerek. Ez pedig a saját logóval ellátott pólók és ajándéktárgyak árusítása, mondja Katona Zsófia, az Uzletnoknek.hu szakértője.

Mostantól –ha valaki tízezer fölötti feliratkozóval csatornával rendelkezik- akkor a YouTube segítő kezet nyújt eme a tevékenységben, de egyelőre csak külföldön.

Nem a videós cég vágott bele a póló üzletbe, hanem összefogtak a teespring.com -al, amely oldalon bárki megtervezheti a saját pólóját, és még pénzt is kereshet vele. Ezt a lehetőséget köti be az oldalra a YouTube.

Egy másik bevételi lehetőség is megnyílt, de csak a nagyobb YouTuberek számára, és szintén csak külföldön. Itt arról szól a történet, hogy aki százezer fölötti csatorna feliratkozóval dolgozik, annak lehetősége nyílik arra, hogy havi 4,99 dollárért előfizetőket toborozzon a saját csatornájára.

Ennek előnye a követőnél, hogy még gyorsabban értesül a csatornával kapcsolatos újdonságokról, hírekről. A fizető feliratkozó belsős információkat kap a megjelenő új videókról, és ehhez hasonló exkluzív dolgokról.

Kapcsolódó cikkek

Letölthető festmények

Kedvenc festményeink most háttérképként is letölthetők

Mindenkinek van legalább egy kedvenc festménye. Ezt ma már háttérképnek is letölthetjük.

Így alakítja át a technológiai fejlődés a különböző foglalkozásokat

Mi mindent ér el a technológiai fejlődés?

A jövőben sok foglalkozást teljesen átalakít a modern technológiai fejlődés.

Jó sorozatok - ajánlunk párat

Sorozatok, amiket látnod kell

A Netflix és az HBO GO remek sorozatokat kínál. Mutatjuk a legjobbakat.