Hogyan használjunk hirdetési portált ingatlankereséshez?

Elképzelhető, ha valaki ingatlanvásárlás mellett dönt, a kérdések és válaszok elég egyszerűnek tűnnek. Az azonban, hogy már hányszor kerültünk a ház-, vagy lakásvadászás helyzetébe, hányszor vesztünk el az információ egyre sokrétűbb és összetettebb óceánjában, bizony sok esetben befolyásolja a választást.
Hogyan használjunk hirdetési portált ingatlankereséshez?

Az ingatlankereső portálok nagy segítségünkre lehetnek, de ha gyorsabb, hatékonyabb és sikeresebb ingatlankeresési folyamatot szeretnénk elérni, akkor érdemes jól gondolkodnunk és néhány egyszerű alapelvet követni a keresésünk során.

Minden ingatlankereső portál úgynevezett szűrőket használ, amelyek segítségével leszűkíthetjük azokat az ingatlanokat, amelyeket keresésünk során figyelembe akarunk venni. A legalapvetőbb szempont, hogy pontosan mit is keresünk, azaz házat, lakást, telket, nyaralót, esetleg kereskedelmi ingatlant szeretnénk-e vásárolni.

A típus kiválasztása után leginkább a földrajzi elhelyezkedés, majd az ár a meghatározó.

Ha tudjuk, hogy mennyi pénzt kívánunk elkölteni, akkor már sok eredményre számíthatunk ezen alapszűrők használatával. Ekkor jöhetnek szóba az objektív szempontok, ahol a méretek, az állapot, a gépészet, az emeletek, a parkolóhelyek és a hozzárendelt helyek szűkítő szempontok lehetnek fontosak, amelyeket a keresés során használunk.

A probléma nem is az objektív keresési szempontokkal van ingatlankereséskor, hanem azzal a bizonytalansággal, hogy ingatlankereső portálon keresztül próbáljuk felmérni, hogy mit érzünk a kiválasztott ingatlannal kapcsolatban, és a látottak vajon valóban választ adnak-e arra a kérdésre, hogy a látott helyen akarok-e élni. Nemigaz?

Úgy érzem magam a látott hirdetés kapcsán, mintha már ebben a lakásban lennék?

Számtalanszor nézünk meg tetszetősnek tűnő képek és megfelelőnek tűnő paraméterek alapján egy-egy házat, lakást. Ahogy közelítünk az ingatlanhoz, benyomást kapunk a környezetről, a közösségről, majd a házról-lakásról, a környezet zajáról, a kilátásról, a ház belső állapotáról, bútorairól, illatáról, és még sorolhatnánk.

Tényleg felsorolhatjuk azokat az effektusokat is, amelyek a végső érzést keltik elménkben, vagy esetleg csak elbizonytalanítanak, ha háznézésre megyünk.

Ha az ingatlanhirdetések böngészése közben csak tényszerű információkkal találkozunk, és az időnk értékes, akkor jobb, ha nem töltünk éveket azzal, hogy egy szép, hangulatos lakást vagy valami hasonlót keressünk. Inkább a következő lépéseket érdemes követni:

Érdemes azzal kezdeni, hogy nagyon pontosan megértjük saját igényeinket. Mire van szükségem, melyek azok a vezérelvek, amelyek most és az elkövetkező években alakítják az életemet. Munkahelyem, gyermekeim iskolája, óvodája, vásárlási szokásaim, közlekedési eszközeim, mennyi időt szeretnék otthon és otthontól távol eltölteni, hova szoktam menni hétköznap, hétvégén... Aktív vagy passzív a kikapcsolódásom? Mekkora élettérre van szükségem, hányan laknánk ott, és milyen élet- és használati szokásaink a fontosak?

A pénzügyi szempont is nagyon fontos, mert nagyon korlátozottak a lehetőségek arra, hogy mennyi pénz áll rendelkezésre, vagy mennyi hitelt tudunk vagy szeretnénk felvenni. Attól függően, hogy kik vagyunk, hogyan élünk és milyen szokásaink vannak, a tények listája hosszú lehet. Az viszont biztos, hogy minél jobban sikerül meghatároznunk azt az ingatlant, amelyet az életünkhöz kötni szeretnénk, annál kisebb lesz az érzelmi hatás és turbulencia a választási kavalkádban.

Igaz, az ingatlankereső portálok nem tudnak érzéseket, élményeket közvetíteni, de nagyon pontos és tárgyilagos leírást tudnak adni a keresett ingatlanról. Legyünk merészek vele, és a lehető legreálisabban határozzuk meg, mit akarunk.

Egy keresőportálnak az a célja, hogy minél több szűrési lehetőséget biztosítson.

Hiszen a hirdetések megtekintése objektív paramétereket követ, ahol a látottaktól befolyásolva érzések és benyomások alakulnak ki.

Tehát ha mindent véglegesítettünk, és nagyon pontosan tudjuk, mire van szükségünk, két lehetőségünk lesz. Bemegyünk egy ingatlanba, és úgy éreztük, igen, ez az. Ez lesz az otthonom.

Egy másik lehetőség, hogy ez lesz az az ingatlan, amelyen otthont alakítok ki. Néha olyan helyen találjuk meg a helyes választ, ahol nem is várnánk, néha pedig nem ott, ahol igazán várnánk. Az ingatlan akkor lesz otthon, ha mi magunk is annak érezzük és úgy is alakítjuk ki. Persze az is lehet, hogy soha nem lesz az. Érzésekkel, élményekkel, emlékekkel töltjük meg, és évek múltán egy ingatlannal való nehéz kezdetű kapcsolat is szép emlékeket és hálás érzéseket hagyhat az életünkben.

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes fotók - legjobb ingyenes stockphoto oldalak - ingyenes képek

A legjobb ingyenes stockfotó oldalak

Ma már nagyon sok ingyenes oldalról menthetünk le ingyenesen stockfotókat.

Ez lehet a nyelvtanulás jövője?

Ez lehet a nyelvtanulás jövője?

Nyomaszt, hogy hosszú időbe telik az angoltanulás? Néhány évtized múlva talán ez is megváltozik. Olvasd el cikkünket nyelvtanulás jövőjéről!