Hogyan készül a gin, avagy néhány érdekesség, amit nem tudtál a ginről

Kizárólag 18 éven felüliek figyelmébe!
Hogyan készül a gin, avagy néhány érdekesség, amit nem tudtál a ginről

Hogyan készül a gin?

Az oszlopos lepárló feltalálása előtt a gint is, mint minden mást, cserépkályhában desztillálták, így egy nehezebb és karakteresebb szeszes italt kaptak, amely a whiskyhez hasonlóan több jellemzőt őrzött meg az erjeszthető anyagokból, amelyekből készült. Manapság azonban a gin túlnyomó többségét kezdetben nagy oszlopos lepárlókban desztillálják nagyon magas alkoholtartalomra, ami semleges alappárlatot eredményez. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag bármilyen erjeszthető cukorforrás felhasználható: Kukorica, búza, rozs, cékla, szőlő, burgonya, árpa, cukornád, mindenféle. Nem számít, hogy mit használnak, mert a terméket olyan magas szintre desztillálják, hogy szinte teljesen semleges lesz.

Ezt a semleges párlatot ezután újra lepárolják egy pot stillben, amelyhez általában egy "ginkosarat" vagy "botanikai kosarat" csatolnak. Ez egy olyan kamra a lepárló tetején, amely porózus és tele van gin botanikai anyagokkal - a gin ízét adó gyógynövények, fűszerek, citrusfélék héja stb. sokaságával. Ahogy a forró alkoholgőzök áthaladnak a kosáron, kivonják az aromákat a növényi összetevőkből, és így egy új ízesített párlatot kapunk. Az így keletkező párlat általában száraz, de a folyamat során felhasznált növényi összetevőknek köszönhetően sokféle új ízzel rendelkezhet.

A gin három fő összetevője a következő:

· Semleges gabonapárlat. A gint tiszta, semleges szeszes italból készítik, amelyet olyan gabonafélékből állítanak elő, mint a rozs, az árpa, a búza vagy a kukorica.

· Borókabogyó.

· Egyéb növényi összetevők.

Lehet vodkából gint készíteni?

Igen! Míg a legtöbb "rendes", kereskedelmi ginkészítő a növényi eredetű aromákat lepárlással vonják ki, addig gint lehet úgy is készíteni, hogy egyszerűen "beáztatjuk" a használni kívánt növényeket, gyógynövényeket vagy fűszereket az alappárlatba..."gyakran ismételt kérdések gin"

Igaz, hogy vodkából lehet gint készíteni? Igen! Míg a legtöbb "rendes", kereskedelmi ginkészítő - mint például a Hónap kézműves ginjei mögött álló lepárlók - a növényi eredetű aromákat lepárlással vonják ki, addig gint lehet úgy is készíteni, hogy egyszerűen "beáztatjuk" a használni kívánt növényeket, gyógynövényeket vagy fűszereket az alappárlatba.

Ami azt jelenti, hogy nagyon is lehetséges otthon, vodkából saját gint készíteni!

Mi az ABV a ginben?

Általánosságban elmondható, hogy a gin térfogatszázalékos alkoholtartalma (ABV) 40%-nál kezdődik, de ennél jóval magasabb is lehet. A legtöbb gin márka azonban 50%-os alkoholtartalomnál éri el a csúcsot.

A gin vagy a rum erősebb?

A ginhez hasonlóan a rum alkoholtartalma is széles skálán mozog, jellemzően 58% és 88% közötti alkoholtartalommal. Bár az alacsonyabb kategóriájú rumok, amelyek 37 proof körül kezdődnek, gyengébbek lehetnek, mint a gin. Bár az erősebb változatok közül néhánynak magas az alkoholtartalma (80% körüli), másoknak magasabb a proofja.

Próbáld ki most webáruházból a legfinomabb gineket!

Kapcsolódó cikkek

Az online állateledel vásárlás előnyei

Az online állateledel vásárlás előnyei

Az online állateledel-vásárlás számos előnnyel jár.

Mit kell figyelembe venni, amikor online matracot vásárol

Mit kell figyelembe venni, amikor online matracot vásárol

Az online matracvásárlás kihívást jelenthet, ezért íme néhány dolog, amit érdemes figyelembe venni.

A textil online vásárlásának előnyei

A textil online vásárlásának előnyei

Az online textilvásárlás gyors és kényelmes.